Carrièreswitch

Van adviseur naar vrachtwagenchauffeur

Leuk dat je mijn site bezoekt.

Deze site heb ik gemaakt na aanleiding van mijn carrière switch op veertigjarige leeftijd, door middel van deze site en vlogs probeer ik een beeld te geven wat zo’n switch inhoud, welke impact dat heeft op je leven, gezin en omgeving maar ook de mooie en positieve kanten van die switch.

Daarnaast draag ik de transportwereld een warm hart toe en voor de komende tijd zijn er veel nieuwe chauffeurs nodig. Om die laatste reden geef ik door middel van deze site een inkijkje van het leven van een gewone man die de stap heeft gezet! 

Een barre gaander?

Knalrode binnenverlichting, ramen vol met sjaaltjes, vlaggen en naamborden, buitenom toeters, lampen en michelinpoppen, oorverdovend lawaai uit de open pijp, op links en doorrrrrr enz enz enz? Zijn dit de kenmerken van een barre gaander? OK! Dan ben ik dus geen barre gaander. Noem mij dan maar gewoon vrachtwagenchauffeur, ik rijd met een super originele DAF XF450 SpaceCab “Low-Deck” in een groene kleur van Oegema Transport en achter mn ‘kar’ is meestal een ‘Mega-trailer’ te vinden.

Mijn loopbaan

Momenteel werk ik als Benelux vrachtwagenchauffeur bij Oegema Transport in Dedemsvaart.
Samen met een kleine groep collega’s vormen wij, binnen Oegema de afdeling “Wavin rijders”, de meeste collega’s rijden met “low-deckers” en met een mega trailers erachter zodat we optimaal gebruik maken van de ruimte.

Oegema Transport is een groot transport bedrijf en kan daardoor veel klanten in verschillende sectoren van dienst zijn. Bij Oegema Transport werken meer dan 400 mensen, hebben hun eigen warehouse (in 2018 een opslagcapaciteit van 20.000 m2), eigen garage met eigen servicebussen voor hulp onderweg en twee wasstraten van maar liefst 35 meter waarvan één geheel geautomatiseerd.

Kortom een perfect bedrijf om veel ervaring op te doen, voor meer informatie …….

Wil je meer over mijn loopbaan weten ?

Nog geen jaar trucker en in Truckstar

Ik hoor het mijn vader en anderen nog zeggen; “Ik ben al jaren chauffeur maar hij is nog geen jaar vrachtwagenchauffeur en staat al in de Truckstar”.

Als kleine jongen las ik vaak de Truckstar, prachtig vond ik het en dromend zat ik al achter het stuur. Nu na 20 jaar stuur ik zo’n prachtige truck en sta zelfs nog in de Truckstar. Dat had ik als kleine jongen nooit verwacht.

Voorblad editie 11-2018
Truckstar

Pagina 1 & 2
Truckstar

Pagina 3 & 4
Truckstar

Campagne UWV 2018

Vlogger

Om anderen te inspireren voor het vak vrachtwagenchauffeur ben ik filmpjes (vlogs) gaan maken over de opleiding, rijlessen en daarna over het werk als vrachtwagenchauffeur.

Inmiddels heb ik een eigen YouTube kanaal en laat daar af en toe nieuwe vlogs zien.

Zoek je contact of wil je reageren?

info@danielkroezen.nl

Of vul hieronder je gegevens in.

 

1 + 12 =