Welkom op de pagina

Wie ben ik?

#Ben jij werkelijk op reis naar jou bestemming?

Bekering

Ik leef voortaan voor Jezus

Er is ‘honger naar Gods woord’ ontstaan, mijn verslaving verdween en ‘waar het hart vol van is stroomt de mond van over’.

Geboren op 25 juli 1977 te Doetinchem, Gelderland. Zoon van Matthijs & Joyce Kroezen en ik heb twee broers. We starten in de zomer van het jaar 2016, samen zijn we op vakantie in Oostenrijk en daar wordt 1 van de grootste beslissingen gemaakt wat mijn leven en dat van mijn gezin voor altijd veranderde!

Om die grote beslissing beter te begrijpen moeten we de achtergrond uitleggen; Mijn gezin, bestaande uit Marleen , Joost & Romy liep niet zoals het er van de buitenkant uitzag en familie en vrienden wisten wel dat ik zo mijn ‘nukken’ had en behoorlijk arrogant kon zijn. Mijn leven lang ben ik christen maar het grootste struikelblok in mijn leven was dat ik op 8 jarige leeftijd in aanraking kwam met pornografie en wat een groot deel van mijn leven beheerste. Als christen is dit 1 van de 10 zonden (1e Testament: Deuteronomium 5:18 ‘Gij zult geen overspel plegen’ in 2e Testament zegt Jezus:”U zult niet doden; u zult geen overspel plegen; u zult niet stelen; u zult geen vals getuigenis afleggen”. Mattheüs 19:18) Deze zonde zorgt ervoor dat je altijd een geheim in je leven meedraagt en zorgt ervoor dat je je anders gedraagt dan dat God bedoeld heeft, je weet dat het zondig is, telkens heb je berouw maar iets in je zegt dat je God niet verdiend en dat houd je af van God. Maar zoals bekend is komt een leugen of geheim altijd aan het licht en zo kwam Marleen na jaren achter mijn geheim. Dit was en is het kantelpunt! Je begrijpt dat er daarna wel wat woordenwisselingen, geruzie, frustraties en vul zelf maar in naar boven kwamen en voor Marleen was ‘de maat vol’!

Voor mijn werk als adviseur bij OBN Ongedierte Bestrijding Nederland had ik het behoorlijk druk en moest het wat rustiger aan doen. Met de achtergrond die nu bekend is was het een oplossing om vrachtwagenchauffeur te worden, want ondanks wat er gebeurd was, was scheiden nog een behoorlijke stap. Zelf dacht ik weleens;“Dan ben ik doordeweeks van dat gezeur af” en toevallig dacht Marleen ook iets in die trant…… je begrijpt, een opeenstapeling van frustraties en niet weten hoe je verder moet.

Nu weer terug naar die zomer in Oostenrijk, Marleen en ik hadden samen een keus gemaakt en zo afspraak gemaakt om een opleiding te starten.

Zo gezegd, zo gedaan! Eind 2017 gestart met theorie voor vrachtwagenchauffeur, vol enthousiasme gestart aan de jongensdroom die ik altijd al wilde, zie [carrièreswitch]. Totdat 3 december 2017 dé verandering bracht in het leven en dit verhaal. Marleen en ik waren tot de conclusie gekomen (na therapie en psycholoog) dat er iets rigoureus moest veranderen en dat alleen God alle dingen kan veranderen als de mens zelf echt wil. Zondagavond 3-12-2017 gingen we samen in gebed en blijkbaar was er dit keer een oprechte keus gemaakt met het hart want er was vergeving gegeven. (1 Koningen 8:39 luistert Ú dan in de hemel, Uw vaste woonplaats, vergeef, en grijp in, en geef eenieder naar al zijn wegen, U, Die zijn hart kent. U alleen kent immers het hart van alle mensenkinderen).

Een dag later en de dagen erna bleek dat ik in mijn gedrag en houding compleet veranderd was, Marleen zegt daarover: “Hij is nu lief, zorgzaam, zijn houding naar mij en de kinderen is totaal anders, Daniël verslind nu de bijbel terwijl hij lezen überhaupt niets aan vond!” Het is een van de kenmerken dat wanneer iemand wederom geboren is hij of zij meer wil weten wie God is en daardoor de bijbel wil leren kennen, niet uit dwang, verplichting of om meer kennis te bemachtigen maar uit wederliefde voor zijn of haar Redder.

Na deze zondagavond 3-12-2017 is bij mij de ‘honger naar Gods woord’ gegroeid, mijn verslaving verdween en ‘waar het hart vol van is stroomt de mond van over’. Kennissen, familie, gemeenteleden, buren, collega’s…. het was niemand ontgaan! Veel uiteenlopende reacties van vreugde, blijdschap onder christenen en bij ongelovige bekenden wat meer verbazing maar wel positief. Een aantal weken na die bewuste avond zei ik; Zelfs vrachtwagenchauffeur willen zijn bekoort mij niet meer, terwijl ik bezig was met rijlessen. Niet omdat de rijlessen mij tegen vielen, nee in tegendeel zelfs maar wanneer God in iemands leven aanwezig is wil je niets anders meer dan voor God te leven en voor God iets terug doen. 

In de maanden daarna blijven ‘dingen’ veranderen; er ontstaan bijeenkomsten welke in ons huis plaatsvinden, door het onderwijs vanuit de bijbel zijn we anders naar ons leven gaan kijken en geven we daar zo getrouw mogelijk invulling aan, hierdoor vinden bepaalde mensen ons weer te uitgesproken en hebben ze zich van ons afgekeerd, uiteindelijk hebben we zelfs onze gemeente waarin we beiden zijn opgegroeid verlaten, er ontstaan weer nieuwe wegen en we komen erachter dat groeien in geloof niet vanzelf gaat maar ons ingenomen besluit om ‘Jezus zichtbaar te laten worden’ door onze levens staat vast! 

YouTube

Op mijn YouTube kanaal vind je meer info

FaceBook

Volg mij op mijn FaceBook account

Brood & Leven

Ga naar onze stichting Brood & Leven

Jouw reactie of bemoediging kan je hier versturen:

9 + 5 =